رجعت (2) هدف از رجعت چیست ؟
بسم الله الرحمن الرحیم
بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.
هدف از رجعت چیست؟
در زمان ظهور حضرت بقیه الله )عجلاللهتعالیفرجهالشریف ( دنیا چهرهی جدیدی به خود میگیرد و حضرت که معدن علم الهی هستند، بشر را از سرچشمهی علوم و معارف الهی سیراب میکنند. امروزه بسیاری از آموختههای بشری دانشهایی است که نه تنها در مسیر رشد و تعالی انسان نیست؛ بلکه بشر را از خداوند و هدف از خلقت خود روز به روز دورتر میکند. علمی که حضرت در اختیار بشر قرار میدهد چون در مسیر فطرت خدا جوی بشری است هر چه بشر از آن بهرهی بیشتری ببرد به همان اندازه به خداوند نزدیکتر میشود. از طرف دیگر طواغیت و زر مداران به انگیزهی رسیدن به مطامع دنیوی خود مانع اصلی حرکت جامعه به سوی رشد تعالی بودهاند. حضرت با برقراری حکومت عادلهی خود موانع رسیدن بشر به رشد را برطرف کرده و مسیر جامعه را در صراط مستقیم قرار میدهد.
در روایتی که توشهی معراج پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهواله) است چنین آمده است:
«وَ بِالْقَائِمِ مِنْکُمْ أَعْمُرُ أَرْضِی بِتَسْبِیحِی وَ تَقْدِیسِی وَ تحلیلی [تَهْلِیلِی] وَ تَکْبِیرِی وَ تَمْجِیدِی»[1] ـ به وسیلهی قائم از آنها زمین را با تسبیح و تقدیس و تحلیل و تکبیر و تمجید خود آباد میکنم.
بندگان صالح خداوند که همهی همّ و غمّ خود را در رسیدن به کمال و سعادت میدیدند به دلیل مواجهه با موانع حاکم در دنیا به طور طبیعی نتوانستهاند به مقدار زیادی از کمالات خود دست یابند و با همین حال از دنیا رفتهاند خداوند متعال آرزوی این مؤمنین را برآمرده کرده و بعد از ظهور حضرت حجت اختیار بازگشت به دنیا را به آنها میدهد و بسیاری از آنها دوباره به دنیا برمیگردند و بقیهی مسیر کمال خود را طی میکنند.
از سوی دیگر بسیاری از ظالمان و ستمگران عالم بدون اینکه عقوبت دینوی اعمال خود را ببینند از دنیا رفتهاند و حکم خداوند در مورد آنها به اجرا در نیامده است. گسترهی عدالت گستری حضرت حجت تا اندازهای است که در زمان ظهور حتی حیوانات هم نمیتوانند به انسانها و حیوانات دیگر ظلم کنند. در حکومت عادلهی حضرت، برخی از ظالمین ـ بدون اینکه خود در بازگشتشان اختیاری داشته باشند ـ به دنیا بازگردانده میشوند تا عقوبت دنیوی کارهای زشت و پلید خود را بچشند.
امام صادق (علیهالسلام) میفرماید: «لَا یَرْجِعُ إِلَّا مَنْ مَحَضَ الْإِیمَانَ مَحْضاً أَوْ مَحَضَ الشِّرْکَ مَحْضاً»[2] فقط دو گروه به دنیا برمیگردند. کسانی که ایمان محض داشتهاند و کسانی که در شرک محض بودهاند.
[1] . بحارالأنوار ج 18 ص 342و 344/ الأمالیللصدوق ص : 632 و 633 [2]. بحارالأنوار، ج53، ص39.